Сьомга на тиган

Сьомга на тиган

Време за приготвяне 10 минути

Продукти 
за 2 порции:

  • 2 филета / котлета сьомга с кожата, около 300 гр. общо.
  • 1 ч.л. зехнин
  • сол

Рецепта:

Люспите на сьомгата се почистват като се изстъже кожата и, двете парчетата се изплакват добре и се подсушават, след което се и овкусяват с щипка сол от всяка страна. 

В голям тиган се загрява капка зехтини или друго растително олио на средно висока температура. Сьомгата се пържи с кожата надолу за 3-4 минути. Намалява се огъня да средно ниво, рибата се обръща и се готви още 3-4 минути или докато се сготви. Сьомгата е готова, когато месото в средата на парчето стане непрозрачно.

Сьомгата се комбинира добре с множество храни и може да бъде гарнирана например с печени картофи, с киноа, зеленчуци на пара като морков и броколи, с ориз или със салата.

 Снимка: Ooppskriftskroken
Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.