Сьомга на тиган

Време за приготвяне 10 минути
Продукти
|
Рецепта:Люспите на сьомгата се почистват като се изстъже кожата и, двете парчетата се изплакват добре и се подсушават, след което се и овкусяват с щипка сол от всяка страна. В голям тиган се загрява капка зехтини или друго растително олио на средно висока температура. Сьомгата се пържи с кожата надолу за 3-4 минути. Намалява се огъня да средно ниво, рибата се обръща и се готви още 3-4 минути или докато се сготви. Сьомгата е готова, когато месото в средата на парчето стане непрозрачно. Сьомгата се комбинира добре с множество храни и може да бъде гарнирана например с печени картофи, с киноа, зеленчуци на пара като морков и броколи, с ориз или със салата. |