Печен лефер

Печен лефер

Време за приготвяне 40 минути

Продукти 
за 2 порции:

  • 2 лефера
  • 4 с.л. зехнин
  • черен пиперч
  • 1 лимон
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сол

Рецепта:

Леферите се почистват добре. От двете страни се правят леки прорези с нож. Поръсват се отвън и вътре със сол, черен пипер и се поливат с лимонов сок.

След 20-тина минути се намазват със зехтин и се слагат на загрята и добре омаслена скара (грил). Когато хванат загар от едната страна, се обръщат вниматлено от другата.

Рибата се сервира с резечета лимон, няколко скръка магданоз и гарнитура по избор.


Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.