Пържен гаврос

Време за приготвяне 20 минути
Продукти
|
Рецепта:Гавросът се измива добре с вода, оцежда се и се поставя на кърпа за да се подсуши. Може да се почисти докато се мие, като се издърпват главите на рибите и едновременно с това вътрешностите им. Подсушения гаврос се осолява, като трябва да се разбърка добре с ръка за да се овкусят всички рибки. Брашното се поставя в тенджера, в която се добавя и гавроса, затваря се с капак и държейки дръжките и капака се разклаща няколко пъти, така че всички рибки да се набрашнят. Олиото се загрява в дълбок тиган на умерен до силен огън. Рибата се запържва до златисто и се прехвърля в тава, в която предварително е застлана хартия за печене, а върху нея кухненска хартия за да попие излишната мазнина. Рибата се сервира топла с резенче лимон от страни. |