Леферите се почистват добре. От двете страни се правят леки прорези с нож. Поръсват се отвън и вътре със сол, черен пипер и се поливат с лимонов сок.
След 20-тина минути се намазват със зехтин и се слагат на загрята и добре омаслена скара (грил). Когато хванат загар от едната страна, се обръщат вниматлено от другата.
Рибата се сервира с резечета лимон, няколко скръка магданоз и гарнитура по избор.
Време за приготвяне 40 минути Продукти за 2 порции: 2 лефера 4 с.л. зехнин черен пиперч 1 лимон магданоз - 1/3 връзка сол Рецепта: Леферите се почистват добре. От двете страни...
Време за приготвяне 40 минути Продукти за 2 порции: 2 лефера 4 с.л. зехнин черен пиперч 1 лимон магданоз - 1/3 връзка сол Рецепта: Леферите се почистват добре. От двете страни...
Време за приготвяне 10 минути Продукти за 2 порции: 2 филета / котлета сьомга с кожата, около 300 гр. общо. 1 ч.л. зехнин сол Рецепта: Люспите на сьомгата се почистват като...
Време за приготвяне 10 минути Продукти за 2 порции: 2 филета / котлета сьомга с кожата, около 300 гр. общо. 1 ч.л. зехнин сол Рецепта: Люспите на сьомгата се почистват като...
Време за приготвяне 20 минути Продукти за 4 порции: 1 кг. гаврос 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. олио сол Рецепта: Гавросът се измива добре с вода, оцежда се и се поставя...
Време за приготвяне 20 минути Продукти за 4 порции: 1 кг. гаврос 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. олио сол Рецепта: Гавросът се измива добре с вода, оцежда се и се поставя...