Ципура на скара с билки

Ципура на скара с билки

Време за приготвяне 20 минути

Продукти 
за 2  порции:

  • 2 ципури
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка розмарин
  • 2 стръка див лук
  • сол

Рецепта:

Ципурите се почистват от вътрешностите и се посоляват отвътре и отвън. Намазват се отвън със зехтин. Отвътре се слагат няколко резенчета чесън, стръкче мащерка и стръкче розмарин. В кожата се правят диагонални прорези.

Решетката на скарата се намазва с малко зехтин и рибите се слагат да се пекат за около 8 минути от всяка страна, докато хванат хрупкава коричка. Поднасят се, поръсени с пресен розмарин и гарнитура по избор.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.