Скариди на тиган

Скариди на тиган

Време за приготвяне 15 минути

Продукти 
за 2  порции:

  • 600 гр. скариди
  • 100 гр. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 скелидки чесън
  • лимон
  • черен пипер
  • сол

Рецепта:

Рецептата е за цели, небелени скариди, тъй като когато скаридите се готвят с черупката и главата месото им става по-сочно и с по-богат вкус. 

Скаридите се измиват. В голям тиган се слагат зехтина, маслото и чесъна - на ситно нарязан (пресован) и се загряват на умерена температура. След като маслото се разтопи и чесънът започне да ухае, се добавят скаридите.

Скаридите се овкусяват със сол и прясно смлян черен пипер, след което котлона се поставя на висока степен и скаридите се запържват до промяна на цвета. Обикновено за средно големите скариди и това ще отнеме около 3 - 4 минути, а за едрите скариди - около 5 - 7 минути. Скаридите не бива да се препържват, тъй като месото се втвърдява и става гумено.

По желание може да се изстиска ½ малък до среден лимон върху свалените от котлона скариди. Сервират се със ситно нарязан магданоз.

 Снимка: Casually Peckish
Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.