Скариди на тиган

Време за приготвяне 15 минути
Продукти
|
Рецепта:Рецептата е за цели, небелени скариди, тъй като когато скаридите се готвят с черупката и главата месото им става по-сочно и с по-богат вкус. Скаридите се измиват. В голям тиган се слагат зехтина, маслото и чесъна - на ситно нарязан (пресован) и се загряват на умерена температура. След като маслото се разтопи и чесънът започне да ухае, се добавят скаридите. Скаридите се овкусяват със сол и прясно смлян черен пипер, след което котлона се поставя на висока степен и скаридите се запържват до промяна на цвета. Обикновено за средно големите скариди и това ще отнеме около 3 - 4 минути, а за едрите скариди - около 5 - 7 минути. Скаридите не бива да се препържват, тъй като месото се втвърдява и става гумено. По желание може да се изстиска ½ малък до среден лимон върху свалените от котлона скариди. Сервират се със ситно нарязан магданоз. |