Лаврак на фурна

Лаврак на фурна

Време за приготвяне 30 минути

Продукти 
за 2  порции:

  • 2 лаврака
  • 2 с.л. зехтин
  • черен пипер
  • сол

Сос ладолемоно 

  • 2 малки лимона
  • 4 с.л. зехтин
  • 3 скелидки чесън
  • 1 ч.л. горчица
  • риган 

Рецепта:

Рибата се почиства и измива. Правят се диагонални прорези от двете и страни, намазва се със зехтин отвън и отвътре, овкусява се със стол и черен пипер. Рибата се поставя в тава, покрита с фолио или хартия за печене и се пече около 20 минути в предварително загрята фурна до 200 °C. Може последните 5 минути да се махне фолиото и рибата ще придобие апетитан загар.

Сос ладолемоно:
Всички съставки за дресинга се поставят в бурканче, завива се капачката добре и се разбиват докато стане кремообразна емулсия. Горчицата се слага по желание, но тя спомага за кремообразната структура на соса и да не се разделят зехтина и лимона на фракции.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.